Mäntylän tila, 1698, eteläpohjalainen talonpoikaiskartano Kurikassa

Mäntylän Tila hyödyntää majoituksessa uusiutuvaa energiaa esimerkillisellä tavalla. Tämän ansiosta majoituksen hiilijalanjälki on 0.

Mäntylän pihapiirissä ovat majoittujat voineet yöpyä jo 1860-luvulla. Majoitustilamme – 10 huonetta – sijaitsevat suuren susipihan ympärillä, jossa on kiehtovaa menneen ajan tunnelmaa. Majoitus on kuitenkin ankkuroitu vahvasti nykyaikaan. Lämmitys ja lämminvesi tuotetaan puhtaalla uusiutuvalla energialla; keväästä syksyyn aurinkopaneeleilla ja -keräimillä ja talvella oman metsän pienpuulla.

Wähätupa

Vuosina 1895-1907 tilan pihapiirissä oli kaksifooninkinen Wähätupa. Se siirrettiin uuteen paikkaan ja hävitettiin 70-luvulla. Kesällä 2003 valmistui samanmallinen uudisrakennus. Vuonna 2009 korkea hirsikehikko oli laskeutunut lopulliseen tilaansa ja se voitiin laudoittaa. Laudoitksen valmistuttua Wähätupa maalattiin itse keitetyllä punamullalla.

- Takkahuone -

(Alakerta)

- Ahti -

(Yläkerta)

- Aamukamari -

(Alakerta)

- Iltakamari -

(Yläkerta)

Wähätupa


Hela-huoneet

Valmistuneet 2006. Huoneet on tehty entiseen heinälatoon. Molemmissa huoneissa on oma suihku/wc.

- Hela 1 -

- Hela 2 -

Hela-huoneet


Susitupa

Neljä kahden hengen huonetta on rakennettu vuonna 1912 valmistuneeseen entiseen navettarakennukseen. Navettarakennus on saanut 1. palkinnon Etelä-Pohjanmaan maanviljelysseuralta kesäkuussa 1915. Rakennus remontoitiin täydellisesti ja nyt esim. kaikissa huoneissa on oma suihku ja wc. Susituvan yhteydessä on keittiö, joka on kaikkien majoittujien käytettävissä.

- Susi 1 -

- Susi 2 -

- Susi 3 -

- Susi 4 -

Susitupa